The Flyers Nieuws – 12 September 2017

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 8, nummer 1. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

We zijn weer begonnen! De trainingen zijn al weer enkele weken aan de gang en ook het 7e Flyers Handbaltoernooi zit er inmiddels op (en hoe, wat een geweldig toernooi was het weer!). Kortom: we zijn weer begonnen. Dat betekent ook dat het weer tijd wordt voor de eerste nieuwsbrief van dit seizoen. Met deze keer informatie over onder meer de trainingen (en vooral wanneer die er niet zijn), de Bag2School kledinginzamelingsactie en de naderende competitie.

Niet één maar TWEE toernooien! Tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september stond de Arcus in het teken van handbal. Naast het al bekende Flyers-Arcus Zaalhandbaltoernooi op 2 en 3 september, hadden wij nog een toernooi op de agenda gezet. Op 26 augustus werd namelijk de eerste editie van The Flyers Tournament gespeeld. Het was een mooie dag waar vier eredivisieteams de strijd aan gingen met elkaar en het publiek genoten heeft van handbal op hoog niveau. Uiteindelijk werd DFS Arnhem in de finale verslagen door HV Tachos en gingen de Waalwijkers er met de schaal vandoor.

Op 2 en 3 september was de Arcus weer het strijdtoneel van het alombekende Flyers-Arcus Zaalhandbaltoernooi. Teams vanuit het hele land kwamen naar Wijchen om zich te gaan meten aan andere teams. Ons toernooi is al jaren één van de belangrijkste pre-season toernooien waar teams zich kunnen voorbereiden op een nieuw seizoen. En ook dit jaar kwamen ze weer in grote getalen en werd er van tijd tot tijd mooi handbal gespeeld.

Wij zijn ontzettend trots op de twee toernooien die wij dit jaar hebben neergezet, waardoor het handbal en The Flyers weer iets meer op de kaart staan. Een belangrijke reden voor het succes van de toernooien komt door de steun van onze eigen leden, want zonder de inzet van de vrijwilligers kunnen wij natuurlijk nooit een mooi toernooi neerzetten. Bedankt hiervoor!

Toernooicommissie The Flyers

Trainingstijden en dagen die uitvallen

Trainingstijden seizoen 2017-2018:

 • E-jeugd: woensdag 17.00-18.00 uur.
 • D-jeugd: maandag 18.30-19.30 uur en woensdag 18.00-19.00 uur.
 • C-jeugd: maandag 19.30-20.30 uur en woensdag 19.00-20.00 uur.
 • Heren senioren: woensdag 20.00-21.30 uur en vrijdag 21.00-22.30.
 • Dames senioren: maandag 20.30-22.00 uur en woensdag 20.30-22.00 uur.

Komend seizoen vervallen de trainingen op de volgende data:

C-jeugd, HS, DS:

 • Kermismaandag: 18 september (aanstaande maandag dus)
 • Kerstvakantie: maandag 25 t/m vrijdag 29 december en 1 januari
 • Carnavalsmaandag: 12 februari
 • Paasmaandag: maandag 2 april
 • Meivakantie: woensdag 2 mei

E en D jeugd:

 • Kermismaandag: 18 september (aanstaande maandag dus)
 • Herfstvakantie: maandag 16 en woensdag 18 oktober
 • Kerstvakantie: maandag 25 december t/m woensdag 3 januari
 • Carnavalsvakantie: maandag 12 februari en woensdag 14 maart
 • Paasmaandag: maandag 2 april
 • Meivakantie: woensdag 2 mei en woensdag 9 mei
 • Avondvierdaagse: woensdag 6 juni.

De laatste maandagtrainingen zijn op 25 maart 2018 en de laatste vrijdagtrainingen zijn op 6 april 2018. De laatste woensdagtrainingen zijn op 27 juni,

Bag2School actie: Kleding inzamelen voor The Flyers Op woensdag 27 september tussen 16.45 uur en 20.30 uur kun je wederom oude kleding, schoenen, knuffelbeesten etc. inleveren bij de activiteitencommissie in het sportcafé van de Arcus.

Je kunt hiervoor de zakken van Bag2School gebruiken maar een andere zak is ook prima.

We ontvangen per kilo kleding een vast bedrag van Bag2School en zij hergebruiken of recyclen de spullen. We hopen hiermee een mooi bedrag op te halen voor onze vereniging!

Vraag ook je familie, buren en kennissen of ze nog oude kleding hebben. Hoe meer we ophalen, des te meer opbrengst voor The Flyers!

 • Wat mag wél ingezameld worden? Goede kwaliteit tweedehands kleding; Lakens, dekens; Gordijnen; Handdoeken; Knuffelbeesten; Schoenen (per paar en aan elkaar gebonden); Riemen/ceintuurs; Handtassen.
 • Wat mag niet ingezameld worden? Vuile of natte kleding; Gescheurde of beschadigde kleding; Enkele schoenen; Afgeknipt materiaal; Matten; Tapijten; Kussens, dekbedden; Snuisterijen; Bedrijfskleding; Speelgoed.

Mop van de maand “Wat een geweldige wedstrijd was dit” zegt een supporter van het verliezende team tegen de scheidsrechter.  “Jammer dat u niet gekeken hebt.”

Ook de Grote Clubactie gaat beginnen. Op 16 september gaat de Grote ClubActie weer van start. Ook dit jaar doet onze vereniging mee met deze landelijke lotenverkoop, waarbij een groot deel van de opbrengst voor onze vereniging is.

*** Van elk verkocht lot van € 3,- gaat € 2,40 naar The Flyers! ***

Ons huishoudelijk reglement bepaalt dat ieder lid minimaal 4 loten moet verkopen. Om de lotenverkoop te stimuleren geldt dat je voor elk lot dat je meer verkoopt dan het verplichte aantal je zelf 0,75 euro krijgt. Dus als je 10 loten verkoopt, verdien je 4,50 euro, verkoop je 20 loten, dan krijg je 12 euro, enzovoort.

Met het verkopen van loten steun je dus niet alleen je club, maar ook jezelf!

Binnenkort krijg je van je trainer/coach een brief met nadere uitleg en het verkoop-boekje.

Heren Senioren kunnen zich hiervoor melden bij Stefan Boerboom en de Dames Senioren bij Kim van Burk.

De competitie komt er weer aan! Eind september start de competitie. De eerste competitieronde is in het weekend van 30 september – 1 oktober. Bijna alle teams komen in actie en het leuke is, het zijn ook nog eens allemaal thuiswedstrijden!

Trainers en coaches zijn druk bezig om alles voor te bereiden en de Technische Commissie legt de laatste hand aan de indeling van zaalwachten en scheidsrechters voor onze thuiswedstrijden.

Wil je nu al weten wanneer je je wedstrijden speelt? Ga naar www.the-flyers.nl en klik in de rechterzijkolom op “Wedstrijden en standen”. Je komt dan op een site waar het programma van de huidige week staat, maar je kunt er ook het ‘volledig programma’ selecteren. Ook kun je het programma voor je team selecteren (via de ‘teams’-knop in de bovenbalk).

Mededelingen bestuur

 • BELEEF WIJCHEN: Op zondag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur zijn in het centrum van Wijchen alle Wijchense sportverenigingen aanwezig om zich te presenteren en te promoten. Dit is tevens een koopzondag, dus er wordt veel publiek verwacht. The Flyers staan hier ook met een stand en een handbalgoal voor kleine demonstraties en uitleg. We zoeken nog jongens, meiden, heren en dames die het leuk vinden om hier aan mee te helpen. Meld je aan bij onze activiteitencommissie (Gerben/Marco/Bianca/Patricia)!
 • Geen training: Op maandagavond 18 september vervallen alle trainingen in verband met de Wijchense kermis.
 • Naast Facebook kun je The Flyers nu volgen ook op Instagram! Check ons account om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!
 • Contributie: De penningmeester zal eind volgende week de e-mails uit doen met daarin informatie over de vereiste contributie voor het seizoen 2017/18. Houd je mailbox volgende week dus goed in de gaten!
 • We gaan weer op jeugdkamp! Reserveer alvast het Pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei.
 • Wie vind het leuk om regelmatig verslag te doen van wedstrijden, evenementen, trainingen etc.? Voor onze PR hebben we wat meer input/content nodig om The Flyers wekelijks in het nieuws onder de aandacht te kunnen brengen. Alle input is welkom! je kunt dit mailen naar activiteitencommissie.flyers@gmail.com of per Whatsapp versturen naar Marco Arts op 06-19646059. Mocht je vragen hebben hierover, dan kun je ook bij hem terecht.
Reageer