The Flyers Nieuws – 10 December 2016

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 7, nummer 3. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

Tussenstand competitie: Na negen speelrondes draaien we als vereniging her en der goed mee in de competitie en raken we als teams steeds beter op elkaar ingespeeld. Bijvoorbeeld bij de HS2 die ten aanzien van de samenstelling ten opzichte van vorig seizoen vrijwel volledig is veranderd maar zeker ook bij de jongste teams waarbij vrijwel wekelijks sinds de start van de competitie nieuwe leden zijn komen aanlopen! Hieronder een overzicht:

 • De DS doen opnieuw mee voor het kampioenschap, zoveel is inmiddels duidelijk. Momenteel staan de dames 2e, hoewel Blauw Wit nadrukkelijk in hun nek hijgt.
 • De HS1 staan op een mooie 4e plek met maar weinig verschil in punten met de nummers twee en drie. Koploper Cabezota staat echter flink los van onze heren.
 • De HS2 bevinden zich in de onderste regionen van hun poule, maar de verschillen met de teams die boven hen staan zijn maar klein. Tussen de nummers 5 en 10 zit maar twee punten.
 • De C staat fier bovenaan. Alles gewonnen tot nu toe en een doelsaldo van +111. Ze zullen toch geen kampioen worden?
 • De D1 staat in de middenmoot met een vijfde plek. De verschillen met de teams aan de kop van de ranglijst zijn groot.
 • Ook de E1 en E2 bevinden zich in de middenmoot. De E2 staat 6e, maar met een wedstrijd meer gespeeld dan het team direct onder hun. In de poule van de E1 is de stand vertekend omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld.

Opbrengst Grote Clubactie: De uitslag van de Grote Clubactie is nu bekend. Kijk op www.clubactie.nl of je een prijs gewonnen hebt. De lotnummers staan vermeld op je rekeningafschrift.

De netto opbrengst van de actie zal dit jaar voor onze vereniging zal ruim € 1100,- zijn. Dat is weer meer dan vorig jaar. Er is door sommigen dan ook zeer enthousiast verkocht. De absolute topverkopers dit jaar waren: Rajco Konings (39 loten), Celine Sanders (34 loten), Stijn Braam (25 loten), Koen de Vaal en Mirte van Rosmalen (elk 23 loten), en Elsa Verbeek (22 loten). Maar ook vele anderen hebben veel loten verkocht. Allemaal veel dank daarvoor.

Pietentraining: Op woensdag 30 november 2016 werden onze jeugdspelers tijdens de training aangenaam verrast door een drietal Zwarte Pieten. De pieten waren onopvallend langs de kantine naar de trainingshal geslopen, om daar de kinderen te verrassen met pepernoten en strooigoed.

Natuurlijk werden er een aantal Sinterklaasliedjes door de kids en trainers gezongen, maar daar moest uiteraard wel wat tegenover staan. De pieten werden uitgedaagd om de verdere training mee te doen en dat hebben ze geweten!

De ballen vlogen hen om de oren, ze moesten vangen, gooien, rennen en keepen tot ze helemaal buiten adem waren. En eerlijk gezegd waren ze niet zo goed in handbal als onze eigen jeugd!

Als afsluiting kreeg ieder aanwezig kind ook nog een cadeautje mee, een digitaal led-horloge en een lekkere chocoladeletter.

Al met al een heel geslaagde pieten-training, waarvan je op de besloten Flyers Facebook-pagina alle foto’s kunt bekijken.

Pieten bedankt en tot volgend jaar!

Ondertussen bij…..de C-jeugd! Wij spelen in het C-team van The Flyers. Dit seizoen (2016/2017) vormen wij een gemengd team (jongens/meisjes). Omdat dit niet gebruikelijk is (gemengd spelen is t/m de D-jeugd), spelen we nu met 5 andere teams in een aparte gemengde poule.

Na 7 wedstrijden te hebben gespeeld (en gewonnen!) staan we bovenaan in de poule. We trainen hard, iedere maandag en woensdag, maar we hebben ook veel lol met elkaar. Ook organiseren wij zelf 1 keer per maand een 3e helft in de kantine met frisdrank en bitterballen, reuze gezellig!

Groetjes van Jonas, Wietse, Celine en Marit.

Mop van de Maand: De zoon van een prof-handballer komt thuis met zijn eindrapport. “Alles in orde?”, vraagt vader. “Ja hoor”, zegt de zoon, “ik heb mijn contract met de 4e klas verlengd.”

Trainingstijden F/E-teams: Alle betrokkenen weten er natuurlijk al van, maar hier voor alle anderen: De aanwas van nieuwe leden bij onze jongste jeugd betekent dat we de trainingstijden voor de F en E hebben heringedeeld. Vanaf deze week spelen de F’jes van 16.30-17.30 uur, de E2 van 17.00-18.00 uur en de E1 van 17.30-18.30 uur. De leiding blijft in de bekwame handen van Tommy de Haan, Sjoerd Konings en Jorg van Herwijnen. Voor wat betreft de F jeugd hebben we bijna genoeg kinderen om een team te maken. Als deze groei doorzet, kunnen we volgend jaar (vanaf januari 2017) gaan deelnemen aan enkele toernooitjes.

39e Schoolhandbaltoernooi: Op 28 en 29 december zal weer het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi plaatsvinden voor de groepen 5,6,7 en 8 van de basisscholen. Dit jaar vind het voor de 39e keer plaats! Er zullen maar liefst 55 teams gaan strijden om de bekers die te winnen zijn. We kijken uit naar een mooie happening!

Mededelingen bestuur

 • Tijdens de kerstvakantie vervallen de trainingen op maandag 26 december en op woensdag 28 december voor alle teams. Voor de F, E en D jeugd vervallen bovendien de trainingen op maandag 2 januari en woensdag  4 januari.
 • Het innen van de contributie gaat prima, maar nog steeds zijn er leden die nog helemaal niets hebben betaald! En dat terwijl de tweede termijn al bijna is verstreken. Voor wie het betreft: zorg ervoor dat je half december minimaal termijn 1 en 2 van de contributie hebt overgemaakt!
 • Niet iedereen heeft aan zijn/haar verplichting voldaan wat betreft de verkoop van Grote Clubactie loten. Alle betrokkenen hebben een factuur gekregen ter waarde van het bedrag dat 4 loten zouden kosten.
 • Rooster zaalwachten en scheidsrechters 2e helft competitie: Eind december/begin januari verschijnt op de website het scheidsrechters en zaalwachtrooster voor de 2e helft van de zaalcompetitie. Op de website vind je ook een uitgebreide checklist voor de taken die bij een zaaldienst horen (The-Flyers.nl > Vereniging & Teams > Informatie voor leden). Lees die aandachtig door.

Agenda

 • Wedstrijden december/januari: zie the-flyers@handbal.nl. Eind december/begin januari verschijnt daarop ook het scheidsrechters en zaalwachtrooster voor de 2e helft van de zaalcompetitie.
 • 39e editie Schoolhandbaltoernooi: 28 & 29 december 2016.
 • Jeugdkamp: 2-4 juni 2017 in Nistelrode.
Reageer