The Flyers Nieuws – 4 November 2017

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 8, nummer 2. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

Stand van zaken competitie: De competitie is al weer 4 speelrondes verder. Het nieuwe seizoen begint al echt vorm te krijgen. Een aantal teams hebben een goede start gemaakt (bijv. de DC1 en de D1), maar er zijn ook teams die een moeizame competitiestart doormaken. Dit geldt met name de HS2 en de HC1, die beide te kampen hebben met een zeer magere bezetting vanwege veel blessures. Dat straalt ook af op de HS1, die zich in de middenmoot bevinden. De DS1 moeten, zoals verwacht, duidelijk wennen aan het niveau in de 2e klasse. De E1 en D2 bevinden zich zo rond de middenmoot.

Je kunt de actuele stand van alle Flyers-teams in de competitie eenvoudig vinden via onze website www.the-flyers.nl. Klik op de homepage aan de rechterkant op ‘Wedstrijden en standen’ en dan op ‘Standen’. 

Niet komen opdagen / geen zin: Helaas komt het wel eens voor dat spelers niet komen opdagen bij trainingen of competitiewedstrijden. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat je echt niet kunt, bijvoorbeeld door vakantie, werk of ziekte. Maar besef wel dat je een teamsport beoefent, waarbij jij een belangrijk deel van een groter geheel bent! Als jij niet komt, kan het zijn dat er geen wedstrijd gespeeld kan worden, omdat je team niet compleet is of er geen wissels zijn.

We willen iedereen vragen om je sport goed in te plannen naast al je andere activiteiten. Daarmee voorkom je teleurstelling van je teamgenoten als ze door jouw afwezigheid geen kans hebben om te  winnen of zelfs helemaal niet kunnen spelen! Bedankt alvast voor jullie begrip en medewerking!

Prima resultaat uit de Bag2School actie: De Bag2School actie in september heeft een flink bedrag voor de vereniging opgeleverd, ruim 360 Euro! Op woensdag 27 september stond onze Bag2School actie gepland. Jullie hebben weer massaal kleding, gordijnen, knuffelbeesten, etc. ingeleverd. De hele trainingsavond werd de  activiteitencommissie verrast met gevulde Bag2School zakken. Vanuit de jeugd hebben we vele kilo’s ontvangen  maar ook de senioren hebben behoorlijk bijgedragen. Op donderdag 28 september kwam de grote Bag2School vrachtwagen de zakken ophalen bij de Arcus. Later die dag werd de vracht gewogen. Toen was het wachten op de mail van Bag2School met het nieuws hoeveel kilo we ditmaal hadden opgehaald, 1214 kilo maar liefst! Super gedaan en heel erg bedankt voor jullie enthousiasme. Volgend jaar willen we deze actie twee keer organiseren, namelijk in mei en in september. Dus verzamelen maar weer!

Review Wijchen Sportief evenement: Op zondag 24 september 2017 stonden wij met een prachtige stand in het centrum van Wijchen, tijdens het evenement “Wijchen Sportief”. Tijdens dit evenement konden alle Wijchense sportverenigingen zich presenteren en promoten aan geïnteresseerden. Wij kijken terug op een erg leuke en zonnige dag, waarin wij vele belangstellenden een goede indruk hebben gegeven van onze mooie sport. Tevens kon de jeugd deelnemen aan de wedstrijd punten-gooien, waarbij zij moesten mikken op een handbalgoal met gatendoek. De winnaar was de 9-jarige Joran uit Overasselt. Hij kreeg een mooie nieuwe handbal overhandigd.

Materiaalman gezocht (m/v): Wij zijn op zoek naar een nieuwe materiaalman. De belangrijkste taken zijn het registreren, beheren, onderhouden, aanschaffen en repareren van de sportattributen van onze vereniging. Deze taak is tot op heden naar volle tevredenheid ingevuld door Joop Fleuren. Na vele jaren trouwe dienst heeft Joop aangegeven hiermee te stoppen. We zullen er later nog op terug komen, maar hierbij willen wij Joop alvast zeer hartelijk te bedanken voor zijn bewezen diensten. Het is erg gewaardeerd wat je voor onze vereniging hebt gedaan!

Nieuwe handbal-app: Vanaf heden is de HandbalNL app de enige en officiële app van het Nederlands Handbal Verbond. In het verleden maakte het NHV gebruik van twee apps: Sportlinked app en handbal.nl-competitie app. Er is besloten om 1 app te gaan hanteren. De HandbalNL-applicatie is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en Sportlink. Ga naar de site van het NHV www.handbal.nl voor meer informatie over hoe de app te downloaden.

Vergeet de Grote Clubactie niet! Ook met de Grote Clubactie hopen we veel geld op te halen. Als het goed is bruist het in Wijchen en omstreken nog steeds van lotenverkopers die proberen zoveel mogelijk Grote Clubactie loten te verkopen. De verkoopactie loopt tot aanstaande woensdag 8 november, dan moet je je boekje bij je trainer/coach hebben ingeleverd. Nog geen loten verkocht? Ga langs de deuren, spoor al je familie, vrienden en bekenden aan en verkoop zoveel mogelijk Grote Clubactie loten! Per verkocht lot verdient de vereniging maar liefst €2,40  en dat is hard nodig. En bovendien kun je er ook zelf wat aan overhouden. In de brief die jullie bij de verkoopboekjes hebben gekregen wordt dit allemaal uitgelegd. Ben je die kwijt? Ook op de website kun je alle informatie vinden (onder ‘Acties en evenementen’). Doe je best voor je club!

Pubquiz Wyba-Trivos-The Flyers in de Arcus: Na eerder succes volgt binnenkort de tweede editie van de Wyba-Trivos-The Flyers pubquiz! Kom naar deze gezellige, educatieve en hilarische avond op 25 november 2017 vanaf 19.30 uur. Vorm een team van maximaal 5 personen en meld je aan via AC@wyba.nl. Dit wil je niet missen!

Zaal- en tafeldiensten en scheidsrechters: Inmiddels zou iedereen moeten weten wanneer hij/zij aan de beurt is voor een zaaldienst, scheidsrechter of teller. Zo niet, kijk dan op de website waar het rooster duidelijk vermeld staat! Verder wijzen we iedereen op de boeteregeling die van toepassing is bij het niet komen opdagen bij een zaaldienst, tafeldienst of als scheidsrechter:

 • Ruilen van zaal- en tafeldiensten dient te worden meegedeeld aan de technische commissie. Niet nakomen van de verplichting tot zaal- en tafeldienst wordt bestraft met een boete van 20 Euro; bij herhaling wordt deze boete verhoogd tot 30 Euro. Voor spelende leden kan het bestuur voorts beslissen tot schorsing voor 1 wedstrijd.
 • Het ruilen van een afgesproken te fluiten wedstrijd kan alleen met instemming van de technische commissie. Niet nakomen van de afspraak van het fluiten van een wedstrijden wordt bestraft met een boete van 20 Euro; bij herhaling wordt deze boete verhoogd tot 30 Euro. Voor spelende leden kan het bestuur voorts beslissen tot schorsing voor 1 wedstrijd.

Zie voor het volledige artikel het Huishoudelijk Reglement op de website: www.The-Flyers.nl > Vereniging & Teams > Informatie voor leden.

Pupil van de week: Maurice Tamo heeft het leuke idee van “Pupil van de week” aangedragen. Dit gekozen jeugdlid (F t/m C jeugd) mag tijdens een thuiswedstrijd met de Heren-/ of Dames Senioren, in tenue, meedoen met de warming-up, het ingooien, oplopen en het begroeten. Voor aanvang van de wedstrijd mag de pupil de eerste bal in het doel van de tegenstander gooien. Daarna mag de pupil plaatsnemen op de bank bij de spelers. De eerste Pupil van de week was Marit Arts. “Het was een erg leuke en spannende ervaring”, aldus Marit. Wil je je kind ook opgeven om in aanmerking te komen voor Pupil van de week, stuur dan een email naar theflyers@handbal.nl. Op onze website is binnenkort het overzicht van alle wedstrijden te vinden.

Mop van de maand: Een vis ging naar de dokter. Zegt de dokter: “Oh ik zie het al, uit de kom!”

Mededelingen bestuur

 • Nieuwe Sponsorcommissie: er is een nieuwe sponsorcommissie opgericht, die zich gaat richten op het werven en onderhouden van sponsoren voor onze vereniging. De sponsorcommissie bestaat op dit moment uit Kim van Burk, Nadia Puijk, Fabian Delsink, Bert van Halteren, Maurice Rochat, Wesley Sanders en Charissa Withaar. Wil je ook sponsor van onze vereniging worden? Meld je dan bij één van de bovengenoemde personen.
 • Jeugdkamp: Van 18 tot en met 20 mei (Pinksterweekend) is het weer jeugdkamp. Dit keer gaan we weer naar de Blokhut in de Mill. Niet vergeten in je agenda te zetten.
 • Schoolhandbaltoernooi: op 28 & 29 december vindt weer het traditionele schoolhandbaltoernooi plaats. Dit jaar voor de 40e keer! Plan deze data alvast in je agenda en meld je aan voor het fluiten van wedstrijden, tellen van de doelpunten en de vele andere functies die er die dag nodig zijn.
 • Contributie: 15 oktober was de vervaldatum van de eerste termijn van de contributiebetaling. Als je toen nog niet hebt betaald, zien we dat als een teken dat je geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid de contributie in termijnen te betalen. Je dient dan het volledige contributiebedrag uiterlijk half november over te maken. Wil je toch nog gebruik maken van gespreide betaling, zorg er dan voor dat je per omgaande de eerste termijn overmaakt.
 • Kindregeling Gemeente Wijchen: Gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Daarvoor heeft gemeente Wijchen het minimabeleid. Als u kinderen heeft en een laag inkomen kunt u hier gebruik van maken. U heeft recht op jaarlijks geldbedrag voor sport, hobby’s en onderwijs. De hoogte van dit geldbedrag hangt af van de leeftijd van uw kinderen. Meer informatie over de Kindregeling en andere mogelijkheden vindt u op www.wijchen.nl/laaginkomen.
 • Gevonden voorwerpen: Tijdens het pre-season toernooi zijn een aantal voorwerpen gevonden. Het betreft een oorbel of broche, Finery trui (L/XL), een H&M kinderbroekje (maat 80), een kniebeschermer (kindermaat) en 2 bidons gevonden. De gevonden voorwerpen zijn te zien op onze website bij “Acties& evenementen”.Daar staat ook met wie je contact moet op nemen in geval de items van jou zijn.
 • Witte sokken: We willen iedereen er nogmaals op wijzen dat er met witte sokken zonder opdruk gespeeld moet worden. Elke andere kleur is uit den boze.

Agenda

 • Wedstrijden november: zie www.the-flyers.nl
 • Pubquiz: 25 november 2017 vanaf 19.30 uur. Vorm een team van maximaal 5 personen en meld je aan via AC@wyba.nl.
 • Pietentraining voor de E-jeugd (samen met basketbalvereniging Wyba): woensdag 29 november van 17u-18u. Aansluitend pannenkoeken eten in de Arcus (tot circa 19u). Nadere informatie volgt.
 • Sinterkerst viering C-jeugd: vrijdagavond 8 december
 • Sinterkerst viering D-jeugd: vrijdagavond 15 december
 • 40e editie Schoolhandbaltoernooi: 28 & 29 december 2017.
 • Jeugdkamp:18-20 mei 2017 in Mill.
 • Familiedag 2017-2018: zondag 1 juli 2018.

Wil je de nieuwsbrief ook per e-mail ontvangen? Stuur dan een email naar TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Aanmelden Nieuwsbrief”.