The Flyers Nieuws – 7 april 2017

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 7, nummer 5. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

Einde competitie, enne…….twee kampioenen! Op zondag 26 maart waren bijna al onze teams te vinden in de Arcus om de laatste wedstrijden van dit seizoen te spelen. De competitie werd door alle teams met uitstekende resultaten afgesloten, na een seizoen hard knokken met z’n allen. Er werden niet één, maar zelfs twee teams gehuldigd tot kampioen: de Dames Senioren en de Gemengde C-Jeugd; nogmaals van harte gefeliciteerd! Deze top-prestaties werden luid  gevierd door het ruimschoots aanwezige publiek en alle mede-handballers. De muziek werd de gehele dag verzorgd door Djino met zijn Drive-in disco.

Einde competitie = Alleen nog woensdagtrainingen Het einde van de competitie betekent ook dat er vanaf nu geen trainingen meer zijn op de maandagavond en donderdag/vrijdagavond. De rest van het seizoen wordt dus alleen nog op de woensdagavond getraind. De laatste training van het seizoen is overigens woensdag 28 juni aanstaande.

Plantenactie 2017 is gestart! Deze week is de plantenactie weer begonnen. Bij alle leden van The Flyers kunnen dus vanaf nu planten voor de tuin worden besteld – van geraniums tot vlijtige liesjes en van petunia’s tot Spaanse margrieten. Voor degenen die (nog) geen bestellijst hebben: de brief en lijst is ook beschikbaar via http://the-flyers.nl/?page_id=3040. Alle bestellingen moeten uiterlijk 5 mei zijn ingeleverd bij trainer/coach of in de postbus van The Flyers in de Arcus. De bestellingen kunnen worden opgehaald op zaterdag 13 mei aanstaande van 10-12 uur bij de Arcus.

ALV: De opkomst van de ALV afgelopen woensdag 22 maart was opnieuw groot, met name de seniorenleden goed vertegenwoordigd. Gelukkig waren er ook een aantal ouders van jeugdleden, maar wat ons betreft zouden dat er veel meer mogen zijn. Volgend jaar is ook die groep hopelijk ruim vertegenwoordigd.

De sfeer tijdens de ALV was prettig en bij tijd en wijle was het zelfs spannend. Naast de gebruikelijke verslagen van de diverse commissies en de penningmeester, is ook uitgebreid stilgestaan bij onze deelname in TriWy en wat voor positieve gevolgen dit voor ons heeft.

De verslaglegging van deze Algemene Leden Vergadering wordt binnenkort in de bestuursvergadering besproken en is daarna op te vragen om in te zien via theflyers@handbal.nl.

Jeugdkamp 2017: ‘Survival’: Het aantal aanmeldingen voor het jeugdkamp is dit jaar weer enorm! Dat belooft veel goeds! De voorbereidingen voor het aanstaande jeugdkamp van 2 t/m 4 juni zijn al enige tijd in volle gang.

We gaan dit jaar naar Nistelrode en het thema is: Survival! Alle spellen, activiteiten etc. worden tot in detail voorbereid door de kampcommissie en alle vrijwilligers. Binnenkort ontvang je van de trainer/coach een vragenlijst, waarin wij informatie vragen over bereikbaarheid van ouders, medicijngebruik, allergieën etc. Wij verzoeken je deze vragenlijst aandachtig door te nemen, compleet in te vullen en ondertekend te retourneren via de trainer/coach. Bij deze vragenlijst zullen wij tevens de kampregels verstrekken.

Om dit kamp te laten slagen zijn wij wederom sterk afhankelijk van sponsoren. Wij vragen aan iedereen om mee te denken over sponsormogelijkheden in je omgeving, in de ruimste zin van het woord (fruit / boodschappen / financiële bijdrage / versiermateriaal, etc). Hiervoor kun je per email reageren naar activiteitencommissie.flyers@gmail.com. Bedankt alvast!

Ga je voor de eerste keer mee en twijfel je of het wel leuk zal zijn? Vraag dan je teamgenoten maar eens naar het jeugdkamp van vorig jaar! Meld je alsnog snel aan!

Helpers gezocht voor slapers 4daagse in Arcus: Ook dit jaar komen er weer deelnemers aan de Nijmeegse overnachten in de Arcus. Op de speciale website the-flyers.nl/vierdaagse kun je hierover alle details vinden.

Om dit te helpen realiseren is nog veel hulp nodig. Hieronder een lijst met hoeveel mensen er nodig zijn. Kijk eens in je agenda of je een gaatje kunt vrijmaken? De nachtdiensten zijn het aller belangrijkst. Geef je op via theflyers@handbal.nl.

 • Wo/do – 19/20 juli en do/vr – 20/21 juli:    2 vrijwilligers per nacht   (23:30 –  +/- 07:00)
 • Za – 15/7 en za – 22/7 :                                   5 vrijwilligers (09:00 –  +/- 12:00)
 • Di  - 18/7 en do – 20/7:                                   2 vrijwilligers (16:30 –  +/- 20:00)
 • Wo 19/7 – Dag van Wijchen:                         4 vrijwilligers (06:00 -  +/- 12:00)

Sjors Sportief: In januari 2017 is het leuke en kindvriendelijke sportstimuleringsprogramma ‘Sjors Sportief’ van start gegaan. Met dit programma krijgen alle basisschoolkinderen de kans zich te oriënteren in diverse takken van sport zonder direct lid te hoeven worden.

Ook The Flyers deden mee aan Sjors Sportief. En dat hebben we geweten!

Er waren enorm veel kinderen nieuwsgierig naar onze mooie handbalsport en zij mochten 4 keer gratis meetrainen. Laten we hopen dat we binnenkort een aantal nieuwe jeugdleden zullen overhouden aan deze mooie actie.

Mop van de maand: Twee krokodillen lopen door de Arcus, zegt de een tegen de ander: “Ik dacht dat het hier altijd zo druk was!”.

The Flyers Zaalhandbaltoernooi: Grootser Dan Ooit

Na zes succesvolle edities van het The Flyers-Arcus Zaalhandbaltoernooi pakken we dit jaar extra bijzonder uit. Naast het organiseren van het grootste zaalhandbaltoernooi van Nederland, komt ook de absolute top van het Nederlandse handbal deze zomer naar Wijchen toe. Voor hen zal er namelijk voor het eerst in de geschiedenis een speciaal ‘Eredivisie pre-season toernooi’ worden georganiseerd.

Zet alvast een groot kruis in je agenda in het weekend van 2 & 3 september, want het belooft ook dit jaar weer een waar handbalfestijn te worden. De afgelopen zes jaar kwamen al uit alle provincies van Nederland handbalteams van alle niveaus naar Wijchen om zich samen met jullie voor te bereiden op het nieuwe handbalseizoen. De inschrijvingen stromen al binnen, maar bij dezen kunnen we toezeggen dat voor jullie al een plaats is vrijgehouden.

Wat dit jaar zo bijzonder maakt is dat een weekend eerder, op zaterdag 26 augustus, de allerbeste Nederlandse handballers naar Wijchen toe komen! Op die dag komen namelijk verschillende van de sterkste teams van de heren Eredivisie naar Wijchen om al voor de start van hun competitie hun krachten te meten. Wil jij dit bijzondere voorproefje op de belangrijkste competitie van Nederland meemaken? Dat kan! Blokkeer daarvoor ook 26 augustus in je agenda.

Welke teams dat dan precies gaan zijn en wat we nog meer voor gaafs in petto hebben? Dat houden we voor nu nog even geheim, maar hou daarvoor de The Flyers nieuwsbrief en Facebook pagina goed in de gaten.

Mededelingen bestuur:

 • bestuurssamenstelling: tijdens de afgelopen ALV zijn diverse bestuursleden herkozen in het bestuur. Het betreft: Albert de Vaal (penningmeester), Bert van Halteren (voorzitter Technische Commissie) en Margrit Beelen (voorzitter Jeugdcommissie). Mirjam van de Pol is tijdens de ALV afgetreden, maar zal tot aan het einde van het seizoen actief blijven als voorzitter van de activiteitencommissie.
 • basiscontributie 2017-2018: tijdens de algemene ledenvergadering van 22 maart j.l. is besloten de basiscontributie voor het komende seizoen op hetzelfde niveau te houden als afgelopen seizoen.
 • vervallen trainingen: vanwege Koningsdag vervallen op woensdag 26 april de trainingen voor alle teams. Vanwege de meivakantie vervallen daarnaast op woensdag 3 mei ook de trainingen voor de F, E- en de D-jeugd.

Agenda

 • Woensdag 19 april: Beker Dames Senioren Oost: The Flyers DS1 – Reehorst DS1 (20.00 uur, Arcus)
 • Jeugdkamp: 2-4 juni 2017 in Nistelrode.
 • Familiedag 2017: zondag 9 juli 2017.
 • 18 t/m 21 juli: Organisatie slaapplekken voor de Nijmeegse Vierdaagse.
 • 26 augustus: Eredivisie preseason toernooi in Arcus
 • 2 en 3 september: Het 7e Flyers Zaalhandbaltoernooi in Arcus.
Reageer