The Flyers Nieuws – 9 juni 2017

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 7, nummer 6. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

Familiedag 2017 op zondag 9 juli: Op zondag 9 juli 2017 zal onze jaarlijkse Flyers Familiedag plaatsvinden. Binnenkort ontvangt iedereen hiervoor een email met informatie, welke ook op de website terug te vinden zal zijn. Zoals elk jaar kan iedereen meedoen aan de ouder-kind wedstrijden (aanrader!) en/of aan het spannende familietoernooi. Hieronder staat nog wat informatie over deze dag.

 • Ouder-kind wedstrijden: Wat is er nu leuker dat een potje handbal te spelen tegen je ouders, die het altijd vanaf de tribune beter lijken te weten. Deze wedstrijden zijn elk jaar een plezier voor jong en oud. Leer je ouders wat van deze mooie sport en meld je aan! Mochten je ouders niet mee willen doen, dan kun je jezelf toch gewoon inschrijven. Je wordt dan in een leuk team ingedeeld.
 • Familietoernooi: Bij het familietoernooi is het de bedoeling dat je met je eigen team (wat mag bestaan uit familieleden, vrienden, kennissen of mede-leden) handbal speelt tegen andere “families”. Dit zijn elk jaar weer superleuke en spannende wedstrijden, waaraan je zonder enige handbal-ervaring mee kunt doen. Schrijf je daarom snel in! Heb je geen compleet team? Dan kan er altijd wel iemand met jullie meespelen!
 • Chinees Buffet: Aan het einde van deze sportieve dag kun je genieten van een heerlijk Chinees Buffet. Je kunt je (team) hiervoor opgeven bij de activiteitencommissie. Voor het buffet geldt een kleine eigen bijdrage per persoon en je krijgt er dan ook één consumptie naar keuze bij. Nadere details hiervan worden binnenkort verstuurd per email.

Het belooft weer een supergezellige familiedag te worden, waarbij we hopen op een flinke opkomst. Als je twijfelt, probeer het gewoon eens, je zult er geen spijt van krijgen!

Plantenactie was weer mooi succes: De vorst was maar net op tijd uit de grond. Maar gelukkig konden de bestelde plantjes die op zaterdag 13 mei bij Arcus werden afgehaald wel meteen de grond in. En dat waren er ook dit jaar best wel veel! De totale opbrengst is dit jaar maar liefst € 615,25. Alle planten(ver)kopers dus hartelijk dank voor deze mooie bijdrage  aan de verenigingskas. En ook dank aan Nadia, Lieke, Josta, Wouter en Koen voor het meehelpen bij de Plantenactie 2017!

 

Bedankt namens Theo Hoeve: Beste Albert, Bij deze stuur ik jou een mail om iedereen te bedanken voor de mooie, goede en respectvolle samenwerking. Op de eerste komen natuurlijk de heren waar ik echt een zeer mooie en goede tijd mee heb gehad. Het was geweldig. De dames die zeer mooie prestaties verricht hebben en super hebben bijgedragen aan de groei van de vereniging. Ook het samengaan van de dames en de heren was binnen de vereniging goed en dat zie je niet in veel verenigingen. De supporters die er steevast waren en de teams geweldig ondersteund hebben en ook zullen blijven doen. Dan het bestuur, waar zeer goed mee samen te werken was en er hebben zich nooit vervelende zaken voor gedaan, complimenten. De jeugd die mooi gegroeid is en ook zeer mooie resultaten hebben behaald dankzij de inzet van de trainers en begeleiders van de jeugd. Het gaat iedereen goed en we zullen elkaar zeker volgend seizoen bij wedstrijden zien die ik kom bezoeken want ik heb mij als een mens binnen jullie vereniging in een warm bad gevoeld. Heren even nog dit apart, ik wens jullie de aankomende jaren heel veel speel- en trainingsplezier toe en hopelijk een promotie naar de hoofdklasse die jullie zeker verdienen. Ik kan niet iedereen apart bedanken maar Kees en Michel bedankt voor de mooie samenwerking en prettige, plezierige gesprekken. Ik wens jullie allemaal een mooie, gezonde en prettige vakantie toe en dat jullie allemaal volgend seizoen weer aanwezig zullen zijn bij de wedstrijden.
Met heel veel groeten, Theo Hoeve

Mixtoernooi in Arcus op 17 juni: Op 17 juni 2017 wordt er door Wyba een Mix-toernooi georganiseerd in de Arcus, waarin je in teamverband de 3 verschillende balsporten van de verenigingen kunt beleven, namelijk Basketbal, Volleybal en Handbal.

Voorafgaand aan elke onderdeel wordt een kleine clinic gehouden, zodat je de spelregels enigszins kent. Er zullen gemengde jongens/meisjes teams gemaakt worden, per leeftijdscategorie. Ben je tussen de 10 en 16 jaar en wil je meedoen, dan kun je je aanmelden via email: robinduiverman@gmail.com. Vermeld daarin je naam, leeftijd en sport die je beoefent. De inschrijfkosten bedragen 5 euro per persoon. Het toernooi start om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. In de Arcus hangt ook een poster van dit evenement. Dit toernooi wordt geheel georganiseerd en begeleid door Robin Duiverman, meer informatie kun je dan ook bij hem opvragen.

Nieuws van de Jeugdcommissie (JC)

 • De eerste maal Sjors Sportief in de maand maart, was een groot succes. Er deden 22 kinderen mee, waarvan er 6 inmiddels lid zijn geworden. Wij willen al onze trainers, coaches en begeleiders bedanken voor hun inzet. Ook bedankt alle jeugdleden die hebben meegeholpen. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen realiseren.
 • De JC is nog op zoek naar seniorleden die trainer/ster zouden willen worden volgend seizoen. Teams Meisjes C en gemengd D.
 • Ook is de JC is nog op zoek naar ouders die volgend seizoen  willen gaan coachen. Teams Meisjes C en gemengd D2.
 • Info voor volgend seizoen jeugd zal 21 juni bekend worden gemaakt, per mail.

Nieuwe Flyers banners: In de kantine van de Arcus staan nu naast de banners van andere verenigingen, ook onze eigen flitsende Flyers Banners. Deze staan vol met leuke foto’s en pakkende teksten. Hiermee staat onze vereniging kleurrijk gepresenteerd in de ‘etalage’ van de sporthal. Met dank aan Stefan en Bram, die dit hebben verzorgd!

 

Vele handen maken licht werk!

Voor het aankomende seizoen zijn wij van de activiteitencommissie op zoek naar vrijwilligers die een handje willen meehelpen bij een of meerdere activiteiten. Voor de volgende activiteiten zijn wij nog op zoek naar mensen:

 • Bag2school (inzameling en sorteren van kleding)
 • Grote clubactie (inzameling en administreren binnenkomende loten)
 • Plantenactie (sorteren en uitgave planten)

Indien u interesse heeft voor een bepaalde activiteit kunt u een mailtje sturen naar de activiteitencommissie (activiteitencommissie.flyers@gmail.com) en aangeven bij welke activiteit u wilt helpen, zodoende we contact met u kunnen opnemen zodra de betreffende activiteit start.

Alvast bedankt namens de activiteitencommissie!

……en meer helpers gezocht voor slapers tijdens de Nijmeegse 4daagse

Er hebben zich al wel een aantal vrijwilligers gemeld voor de organisatie van slaapplaatsen in Arcus tijdens de Nijmeegse 4daagse, maar meer hulp is nodig. Specifiek zoeken we nog mensen om te helpen bij:

 • Wo/do 19/20 juli en do/vr 20/21 juli:    2 vrijwilligers per nacht   (23:30 –  +/- 07:00)
 • Za – 15/7 en za – 22/7 :                              5 vrijwilligers (09:00 –  +/- 12:00) voor opbouw/afbouw
 • Di  - 18/7 en do – 20/7:                              2 vrijwilligers (16:30 –  +/- 20:00)
 • Wo 19/7 – Dag van Wijchen:                     4 vrijwilligers (06:00 -  +/- 12:00)

Hieronder een lijst met hoeveel mensen er nodig zijn. Kijk eens in je agenda of je een gaatje kunt vrijmaken? De nachtdiensten zijn het allerbelangrijkst. Geef je op via theflyers@handbal.nl.

Mop van de maand: Een erg domme handballer staat na de wedstrijd onder de douche met een paraplu. “Waarom doe je dat?”, vraagt een teamgenoot. Dan antwoordt deze: “Ik ben mijn handdoek vergeten…”

 

Jeugdkamp 2017: We survived! Tijdens het Pinksterweekend hebben wij ook dit jaar weer een spectaculair en supergezellig jeugdkamp beleefd met onze E-, C- en D jeugd in de bos bij Nistelrode. Het ‘Survival’-thema van dit jaar was terug te vinden in de activiteiten die georganiseerd werden. Dit jaar stond dit onder andere op het programma:

 • Marshmallows roosteren bij het Kampvuur.
 • Teamvlaggen maken.
 • Een griezelverhaal, verteld door Frans van Roosmalen, oud-voorzitter van onze vereniging.
 • Aansluitend hieraan een spooktocht door het donkere bos. Met dank aan de ’Flyers’ spook-soldaten.
 • Hutten bouwen in het bos.
 • Een origineel en hilarisch ‘Minute to win it’ spel met nieuwe onderdelen.
 • De traditionele ‘Bonte Avond’ met verschillende optredens en dansjes van de kinderen, maar ook de enige echte kabouterdans van de gehele kampleiding.
 • Disco, met dank aan Djino, Stefan en de overige toekomstige DJ’s.
 • Levend Stratego in het bos.
 • Een enorme Jungle stormbaan.

Kortom, teveel om op te noemen. Op de besloten Facebook-pagina “The Flyers, Foto’s” kun je alle foto’s en filmpjes nog eens terugkijken.

Het jeugdkamp zit er voor dit jaar helaas weer op, maar wij kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid en een extra pluim voor de begeleiders, sponsoren-speurders, ons pannenkoek-bakteam en de kamp-organisatie. Wij hebben er samen ook dit jaar weer een groot succes van weten te maken!

Agenda

 • Zaterdag 17 juni: mixtoernooi in de Arcus
 • Woensdag 28 juni: laatste trainingen seizoen.
 • Familiedag 2017: 9 juli 2017.
 • 18 t/m vrijdag 21 juli: Organisatie slaapplekken voor de Nijmeegse Vierdaagse.
 • Zaterdag 26 augustus: Eredivisie preseason toernooi in Arcus
 • Weekend 2 & 3 september: Het 7e Flyers Zaalhandbaltoernooi in Arcus.
Reageer