The Flyers Nieuws – 14 juli 2017

Nieuwsbrief van H.V. The Flyers, jaargang 7, nummer 7. De nieuwsbrief verschijnt elke vier tot vijf weken en wordt per email verspreid onder (ouders van) leden, trainers/coaches, kaderleden en andere belangstellenden. Redactie & samenstelling: Marco Arts & Albert de Vaal. Reageren? Email naar de TheFlyers@handbal.nl o.v.v. “Nieuwsbrief”.

Fijne vakantie! We wensen iedereen een zeer fijne vakantie toe! We hopen dat iedereen mooi weer heeft en dat je veel plezier zult beleven. Na de vakantie kunnen we dan weer fris van start met de trainingen. Vanaf woensdag 23 augustus starten we weer met trainingen. Zie het schema verderop voor de tijden.

Zeer geslaagde familiedag: Op zondag 9 juli hadden we onze traditionele familiedag, waaraan zowel handballers, als niet-handballers konden deelnemen.

We zijn de dag begonnen met een toernooi waaraan dit jaar maar liefst 14 teams deelnamen. De teams werden verdeeld in een poule met volwassen deelnemers en een poule waarin kinderen en volwassenen een team vormden. In de volwassen poule heeft team ‘Tsjernobyl’ met teamcaptain Martijn de eerste prijs behaald. In de gemengde poule werd het team ‘Flyers Finest’ winnaar, met teamcaptain Bianca. Mooi gebaar vanuit de kinderen van dit team: alle kindjes van team Ukkepuk, die op de zevende plaats eindigde, kregen wat van de inhoud van de eerste prijs, namelijk lekkere blauw-witte ‘Flyers’ snoepjes.

Een vast onderdeel tijdens deze dag zijn de ouder-kind wedstrijden, waarin de kinderen uit de E- en D/C een potje handbal tegen hun ouders speelden. Verschillende ouders hadden zich hiervoor aangemeld en we hebben twee ontzettend leuke wedstrijden gespeeld. Vooral in de E-wedstrijd had de scheidsrechter het zwaar, omdat daar iedereen tegelijk mocht spelen! Wat een drukte maar zeer geslaagd!

De gehele dag konden kinderen zich uitleven op de stormbaan vóór de Arcus. Maar ook enkele volwassenen hebben zich zoals elk jaar weer goed vermaakt!

Na de prijsuitreiking van het familietoernooi werden een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Ook werd de ‘Beker van Kees’ uitgereikt (zie verderop in deze Nieuwsbrief).

Een heerlijk Chinees buffet en een drankje werden na al het sporten erg goed ontvangen! De dag werd compleet gemaakt en afgeloten met gezellige nabesprekingen in de kantine!

Alle deelnemers: ontzettend bedankt! Dankzij jullie is het wéér een geslaagde familiedag geworden!

Voorbereiding eerste Eredivisie toernooi van Nederland in volle gang: De voorbereidingen van het eerste The Flyers Tournament krijgen steeds meer vorm. Wij worden steeds enthousiaster en we horen vanuit de vereniging ook heel veel positieve geluiden voor het eerste Eredivisie toernooi van Nederland. Ben jij ook enthousiast over dit gave evenement? Laat het vooral weten aan je familie en vrienden en nodig ze uit!

Bij een nieuwsbericht hoort natuurlijk ook een interessant nieuwtje. Met gepaste trots kunnen we bekendmaken dat AHV Swift uit Arnhem deel zal nemen het The Flyers Tournament. Swift speelt al lange tijd mee in de Eredivisie, maar wist het de afgelopen jaren tot de top van de competitie te schoppen. De ambitie stopt daar echter niet, de club hoopt namelijk ‘’binnen een paar jaar een vaste speler in de BENE-League te zijn. De club is hard aan het werk om die droom waar te maken, met onder andere de fusie met handbalvereniging AAC en het binnenhalen van toptrainer Osvaldo Gomes. Als klap op de vuurpijl kreeg Swift onlangs het bericht dat broers Peter en Robin Schoenmaker de vele aanbiedingen van internationale clubs hebben afgeslagen en ook komend jaar uit zullen komen voor Swift.

Ook zo benieuwd naar de handbal kwaliteiten van dit top team? Kom dan op zaterdag 26 augustus naar de Arcus om de mannen in actie te zien!

Geef je voorkeur door voor helpen bij Flyers Arcus zaalhandbaltoernooi: Nog twee maanden en dan is het weer tijd voor het Flyers Arcus zaalhandbaltoernooi van 2 en 3 september. Om dit toernooi zoals ieder jaar tot een succesvol einde te brengen, hebben wij jullie opnieuw nodig!

Net als voorgaande jaren is ieder lid, vanaf de D-jeugd, verplicht om één dagdeel te helpen op dit toernooi als vrijwilliger. Dit kan je doen door helpen met het opbouwen of afbouwen, achter de wedstrijdtafel zitten, of scheidsrechter zijn op een van de volgende dagdelen:

 • 1 september: Vrijdagavond (na 18:00 als opbouwploeg).
 • 2 september:Zaterdagochtend (9:00 tot 13:00), Zaterdagmiddag (13:00 tot 18:00), Zaterdagavond (18:00 tot 22:00).
 • 3 september:Zondagochtend (9:00 tot 13:00), Zondagmiddag (13:00 tot 18:00), Zondagavond (na 18:00 als afbouwploeg).

Je voorkeur opgeven kan tot woensdag 19 juli, via een mail naar: flyerszaaltoernooi@gmail.com.
We zullen met je voorkeur rekening houden bij het maken van de indeling, We kunnen echter niet garanderen dat je op dat moment ook ingedeeld kunt worden.

Wanneer je geen voorkeur opgeeft zal je door ons willekeurig ingedeeld worden.
Als blijkt dat je dan verhinderd bent, zul je zelf met iemand moeten ruilen. Wanneer je ruilt geef dit dan altijd aan ons door via bovenstaand mailadres.

Afsluiting seizoen voor de D/C jeugd! Op zaterdag 8 juli 2017 werden door de coaches van de D- en de C-jeugd een afsluiting van dit mooie seizoen georganiseerd. Met zijn allen op de fiets naar de Berendonck om daar een middagje lekker te zwemmen en te chillen. Daarna een barbecue party bij Bianca en Marco tot in de avonduurtjes. Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid, het was kei-gezellig!

‘Beker van Kees’ Een paar ledenvergaderingen geleden heeft Kees van Hal het bestuur een wisselbeker overhandigd met de opdracht die jaarlijks uit te reiken aan een persoon of personen die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de vereniging. Op voordracht van de winnaars van vorig jaar (Bianca Arts en Cobi Oudsen) gaat de beker dit jaar naar een commissie die dit jaar voor de 40e keer het Schoolhandbaltoernooi gaat organiseren. De commissie heeft over de tijd natuurlijk uit verschillende personen bestaan, maar de afgelopen jaren waren voornamelijk de volgende personen daarin actief: Tineke Claessen, Silvie Fleuren, Eline Polman, Dian Albers, Margrit Beelen, Rick Claessen en Kim van Burk. SHT laat kinderen van alle basisscholen kennismaken en/of deelnemen aan onze mooie handbalsport. Namens de organisatie van het SHT werd de beker dankbaar in ontvangst genomen door Rick Claessens en Margrit Beelen. Bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd namens iedereen!

Jubilarissen Ook dit jaar zijn tijdens de Familiedag een paar leden in het zonnetje gezet die gedurende het afgelopen seizoen een veelvoud van 5 jaar onafgebroken lid waren van The Flyers. Dit jaar waren dat: Bram van Roosmalen, Kevin Arts (beiden 10 jaar lid), Yara Arts, Bas Hermens Fabian Delsink, Maurice Rochat, en Youri Dinnissen (allen 5 jaar lid). Zij hebben ieder een attentie in de vorm van een VVV-bon gekregen (of krijgen die nog).

Word Tophandballer bij de Handbalschool! Sinds een groot aantal jaren richt Handbalschool Gelre in Arnhem zich op talentvolle handbalspelers en speelster die zich willen ontwikkelen tot tophandballers ! Op de website www.tophandbalgelre.nl is duidelijk beschreven waarom en hoe zij dat doen.

Hiervoor bieden ze in verschillende leeftijdsklassen voor zowel meisjes als jongens extra trainingen aan op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem, met vooral veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van het handbaltalent.

Dat de handbalsport zich in een positieve ontwikkeling bevindt blijkt wel uit het feit dat er zich voor het komende seizoen al meer dan 80 talenten hebben aangemeld vanuit 18 verschillende verenigingen! Vanuit een nauwe samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond is er de komende jaren extra aandacht voor het jongens handbal, maar ook nieuwe meisjes zijn meer dan van harte welkom bij Handbalschool Gelre.

Geïnteresseerde talenten kunnen zich voor 14 augustus via deze website aanmelden http://www.tophandbalgelre.nl/index.php/deelnemers/aanmelden

Wisseling van de wacht in de Activiteitencommissie: Nadat Mirjam van de Pol had aangegeven dat zij helaas moest stoppen met deelname aan de Activiteitencommissie, mogen wij de nieuwe voorzitter van de Activiteitencommissie verwelkomen. Welkom Gerben van den Barg (vader van Jonas en Melle). Namens het bestuur willen wij Mirjam danken voor haar bijdrage en inzet de afgelopen jaren! Zij is er mede voor verantwoordelijk geweest dat de activiteiten binnen onze vereniging nieuw leven werd ingeblazen. Nogmaals heel hartelijk bedankt en we gaan je zeker missen!

Bag2School actie: In het najaar zal de Bag2School-actie weer worden gehouden. Samen met jullie willen we geld inzamelen voor onze vereniging. Bag2School neemt kleding, schoenen, lakens, dekens, gordijnen en knuffelbeesten in. Dit wordt gerecycled en onze vereniging ontvangt hiervoor een mooi bedrag.

Meer informatie hierover volgt snel maar bewaar alvast je oude textiel.

Trainingstijden nieuwe seizoen: 

 

 • E1: woensdag 17:00 – 18:00 uur
 • D1 + D2: maandag  18:30 – 19:30 en woensdag  18:00 – 19:00 uur
 • C1 + C2: maandag  19:30 – 20:30 en woensdag  19:00 – 20:00 uur
 • DS1: maandag 20:30 – 22:00 uur* en woensdag  20:00 – 21:30 uur*
 • HS1 + HS2: woensdag  20:00 – 21:30 uur en vrijdag 21:00 – 22:30 uur*

*Deze tijden zijn nog niet definitief.

De trainingen starten op woensdag 23 augustus.

Mop van de Maand: Wat is het verschil tussen een penalty en een biertje? Een biertje gaat er altijd wel in!

Agenda

 • 18 t/m 21 juli: Organisatie slaapplekken voor de 101e Nijmeegse Vierdaagse.
 • 19 juli: uiterste datum doorgeven voorkeur helpen bij Flyers Zaalhandbaltoernooi via  flyerszaaltoernooi@gmail.com (zie bericht in deze nieuwsbrief).
 • 23 augustus: start trainingen nieuwe seizoen.
 • 26 augustus: Eredivisie preseason toernooi in Arcus
 • 2 t/m 4 september: Het 7e Flyers Zaalhandbaltoernooi in Arcus